Dator, programvara och licenser

Allt praktiskt arbete under kursen utförs på din egna dator. På så sätt arbetar du i din egna miljö och får tryggt med dig allt du arbetat med under kursen tillbaka till kontoret.

Du ansvarar själv för att medtagen dator (och strömadapter) är i dugligt skick och att alla nödvändiga programvaror och licenser som behövs är installerade och konfigurerade enligt informationen här nedan.

Dator

  • Operativsystem Windows (PC)
  • Power BI Desktop (gratis) – Installeras med fördel via Microsoft Store då programmet sedan automatiskt hålls uppdaterat. I annat fall kan senaste versionen laddas ner på https://powerbi.microsoft.com/sv-se/desktop.

Mobiltelefon eller surfplatta

Licens

  • Power BI Pro – Du behöver ha ett eget konto med en Power BI Pro-licens. Har du inte det kan du skaffa en gratis utvärderingslicens som är aktiv i 60 dagar på https://powerbi.microsoft.com/sv-se/power-bi-pro.

    Vill du redan nu betala för en Power BI Pro-licens kostar det $9.99 per användare och månad. Behöver du hjälp med att köpa en licens kan du prata med en person på ert företag med administratörsrättigheter till Office 365 som kan sätta upp licensen enligt instruktionerna på https://docs.microsoft.com/sv-se/power-bi/service-admin-purchasing-power-bi-pro.

    Du vet att du har ett konto med rätt licens genom att först logga in på https://powerbi.microsoft.com med dina inloggningsuppgifter. Du gör sedan kontrollen genom att klicka på menyn längst upp till höger och välj ”Inställningar” -> ”Hantera personlig lagring”. Längst upp bredvid ditt namn ska det antingen stå ”Pro-användare” eller ”Pro-utvärderingsanvändare”.

Kursmaterial

Instuderingsmaterial kommer att skickas till dig i god tid inför kursen. Du kommer även att få material som vi arbetar med under kursens gång i form av exempelvis presentation, övningsdata och övningsuppgifter.

Hitta hit

Våra kurslokaler finns i Stockholm och Göteborg. Vilket av ställena du ska till framgår av din bokning. Karta och adresser hittar du under Kontakt.

Incheckning och samling sker i receptionen där det också bjuds på frukost. Se tider i din bokning.